Hallituksella ei ole eväitä lähteä pyörtämään Itä-Suomen yliopiston päätöstä siirtää Savonlinnan opettajankoulutuslaitos Joensuun kampukselle. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) myönsi opposition välikysymykseen vastatessaan, että päätöksentekijä asiassa on Itä-Suomen yliopisto, ei Suomen hallitus.

 Savonlinnan suunnalta on voimakkaasti vedottu eduskuntaan ja maan hallitukseen, jotta aluetalouden kannalta ikävä päätös saataisiin peruttua. Keskusteluja on käyty, mutta yhteistä näkemystä ei ole syntynyt.

-Keskusteluissa kävi selväksi, että Suomen hallituksella ei ole keinoja muuttaa yliopiston päätöstä. Tätä kysyin monta kertaa. Tein myös oman tahtotilani yksiselitteisen selväksi, pääministeri Juha Sipilä totesi eduskunnassa.

Siirtopäätöksen jälkeen pääministeri Sipilä antoi Pellervon Taloustutkimuksen tehtäväksi laatia selvitys lakkautuspäätöksen taloudellisista Savonlinnan alueen talouteen.

-Alustavien johtopäätösten mukaan OKL:n lakkauttamisella on negatiiviset vaikutukset Savonlinnan alueen talouteen. Ei silti niin suuret kuin julkisuudessa on esitetty. Vaikka alueella ei näinä päivinä siltä tunnu, vaikeastakin muutoksesta pitäisi löytää mahdollisuus. Hallitus työskentelee sen puolesta, että Savonlinnaan syntyy korvaavaa toimintaa, joka tukee alueen kehitystä. Meillä on nyt vuoden 2017 loppuun saakka aikaa hakea yhdessä ratkaisuja alueen toimijoiden kanssa, lupasi pääministeri Juha Sipilä.

 

Pääministerin vastaus välikysymykseen

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*