Sitoutumattomat asettuvat huhtikuun kuntavaaleissa Parikkalassa ehdolle uuden liberaalipuolueen ehdokkaina.

Järjestelyn avulla sitoutumattomat voivat solmia vaaliliiton kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten kanssa. Vaalilaki ei salli sitoutumattomien valitsijayhdistysten yhteislistojen ja puolueiden välisiä vaaliliittoja.

– Haluamme minimoida hukkaäänet. Ajattelimme ensin yhteistyötä perusteilla olleen liikuntapuolueen kanssa, mutta kun sen rekisteröityminen ei toteutunut, käännyimme liberaalipuolueen puoleen, kertoo Uus-Parikkalan sitoutumattomien valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kiviaho.

Vaalien jälkeen sitoutumattomat aikovat toimia omana ryhmänään eivätkä liberaalipuolueen valtuutettuina.

Mainos– Liberaalipuolueelle tämä järjestely sopi. Kun me toimimme paikallisesti, meitä ei lainkaan haittaa se, että äänemme näkyvät vaalituloksissa liberaalipuolueen kohdalla eikä sarakkeessa ”muut”. Yhteistyökuviomme lienee ainutlaatuinen Suomessa, Kiviaho sanoo.

Liberaalipuolue on entinen Kansallinen Viskipuolue, joka pääsi puoluerekisteriin viime vuoden maaliskuussa ja vaihtoi nimensä viime kesänä. Entisen Liberaalisen Kansanpuolueen tai sitä seuranneen Liberaalit-puolueen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

– Saamme tällä tavoin nimeämme näkyväksi mediassa. Ja onhan tämä samalla osoitus yhteistyökyvystämme, perustelee liberaalipuolueen puheenjohtaja Jouni Kähärä Parikkalan tapausta.

Parikkalan kuntavaaleissa 2012 sitoutumattomat saavuttivat neljä edustajaa 27-paikkaiseen valtuustoon. Kristillisdemokraatit saivat kaksi valtuustopaikkaa ja perussuomalaiset yhden.

Liberaalipuolue asettaa kuntavaaleissa ehdokkaita ainakin pääkaupunkiseudulle ja suurimmille opiskelupaikkakunnille.

Puoluekentän pienimmätkin pyrkivät valtuustoihin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*