Siun soten alueella asiakas voi tilata jatkossa lääkkeiden annosjakelun haluamastaan apteekista. (Kuva: Pekka Moliis)

Palvelusetelin käyttöönotto lääkkeiden annosjakelussa toi Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sotelle Vuoden Palveluseteliteko 2018 -palkinnon. Tämän vuoden alusta alkaen Siun soten asiakkaat ovat voineet ottaa käyttöön palvelusetelin, joka kattaa lääkkeiden annosjakelun kustannukset.

Kyseessä on palvelu, jossa apteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet valmiiksi jaoteltuina annoskohtaisiin pusseihin tai annostelijoihin. Lääke-erät toimitetaan tavallisesti kahden viikon erissä joko kotihoitoon tai asumisyksiköihin, joissa ne jaetaan asiakkaille.

Palvelusetelin alvillinen arvo on 8,25 euroa/viikko. Seteli kattaa annosjakelun pussituksen ja jakelun kustannukset. Asiakkaan maksettavaksi tulee ainoastaan itse lääkkeet.

-Asiakas voi valita palvelusetelin saajan niiden apteekkien joukosta, jotka on ilmoittautuneet ja hyväksytty palvelutuottajaksi. Tällä tavoin toteutuu lääkkeiden annosjakelussa valinnanvapaus, palvelujohtaja Leena Laaninen kertoo.

Asiakas päättää

Kolmatta toimintavuottaan aloittavan Siun soten alueen kunnissa on aiemmin hankittu lääkkeiden annosjakelu asiakkaille kilpailutuksen perusteella. Nyt asiakas voi asioida haluamansa apteekin kanssa.

-Vaikka asiakas asuisi nykyisin Joensuussa, niin hän voi valita lääkkeiden toimittajaksi vaikka vanhan kotikuntansa apteekin. Tosin silloin omaisten on kuljetettava lääkkeet, sillä siihen emme ole apteekkeja velvoittaneet, Laaninen jatkaa.

Neljättä kertaa myönnetyn Vuoden Palveluseteliteon palkinnon saajan valitsi asiantuntijaraati, johon kuuluivat Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Satu Grekin, MedGroup Oy:n asiakkuusjohtaja Sari Pyyhtiä ja Tornion kaupungin johtava hoitaja sekä vanhus- ja hoitopalvelujen päällikkö Maarit Alalahti. Asiantuntijaraadin kokoaa ja palkinnon jakaa vuosittain Suomen johtava valinnanvapausjärjestelmä Vaana Oy, jonka palvelusetelijärjestelmää käytetään runsaasti kunnissa ja kuntayhtymissä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*