Keski-Pohjanmaan aluehallitusta repii riita. Aluejohtaja irtisanoutui, ja nyt puuhataan myös aluehallituksen puheenjohtajan erottamista. Kuva: PIxabay

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soitessa kuohuu jos mahdollista vielä reippaammin kuin vielä maanantaina, jolloin hyvinvointialueen johtaja Minna Korkiakoski-Västi irtisanoutui.

Korkiakoski-Västi kertoi julkisuudessa kokeneensa epäluottamuksena hallituksen päätöksen käynnistää johtavien viranhaltijoiden kuulemismenettelyn. Hallitus päätti näin, koska hyvinvointialueen alijäämä muuttui parissa viikossa ennakoidusta 8-10 miljoonasta eurosta 22 miljoonaan.

Valtuustoryhmät ovat pitäneet kriisikokouksiaan pitkin viikkoa. Eilen illalla oli vuorossa suurimman valtuustoryhmän keskustan kokous. Keskustan ryhmä päätti laittaa vaihtoon aluehallituksen puheenjohtajan, Sari Innasen (kesk.)

Päätös sai aamukahvit kurkkuun ainakin osalle hallituksesta.

– En voi käsittää tätä! Mehän teimme hallituksessa yksimielisen päätöksen kuulemisesta. Miksi vain puheenjohtajan tulisi kantaa vastuu? ihmettelee Anna Nurmi (kok.)

Hän on mukana Soiten hallituksessa, jonka jäsenet vielä torstaina hehkuttivat hallitustyöskentelyn hyvää henkeä. Kuulemismenettelyn käynnistämistä pidettiin välttämättömänä toimena, jotta selviäisi, mikä meni pieleen. Haluttiin tieto siitä, miksi alijäämää ei pystytty ennakoimaan paremmin.

– Nyt siirryttiin asioiden hoidosta politikointiin. Olen 90-prosenttisen varma, että eroan itsekin hallituksesta. En voi hyväksyä sitä, että vain puheenjohtaja pannaan kantamaan vastuu päätöksestä, jonka teimme yksimielisesti, sanoo Nurmi.

Kokoomuksen ryhmä pitää tilanteesta kokouksen tänä iltana. Nurmelle jatko on jo melko selvä.

– Jos puheenjohtajaa kohtaan on esitetty epäluottamus, haluan mennä saman pesuveden mukana, koska olin tekemässä samaa päätöstä. Miksi siitä pitäisi vain yksi henkilö ristiinnaulita? kysyy Nurmi.

Hän ei usko, että lähtemiset edes päättyvät tähän.

– Kun puheenjohtaja ja hallituskin ainakin osin vaihtuu, olen aika varma, että meidän ykkösvirkamiehet miettivät, haluavatko enää jatkaa Soitessa. Saapa nähdä, mikä lumipalloefekti tästä lähtee pyörimään. Ainakaan minun oikeustajuuni tämä ei mahdu, sanoo Nurmi.

TEKSTI: OUTI AIROLA

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Talousasiasta kuulemista ei liene kukaan moittinut vaan tapaa kutsua kuulemiseen. Sivusta seuranneena tuon huomasin. Samoin mietin, että voiko hallitus yleensäkään erottaa tai uhata erottamisella työntekijää, jonka valtuusto on valinnut. Mutta kait sitten voi.

  2. Mitä ihmettä,miksi kaikki kaatuu Innasen niskaan? Ymmärsin ,että aluehallitus on ollut tyytyväinen Innasen osaamiseen. Kuka Kepussa sanelee?

  3. Nyt alkaa jo naurattaa tää Kepulaisten touhu,Saarikko tuuletti kun sai kansalta valtakirjan edellisissä kuntavaaleissa,että saavat pistää tämän Sosiaali ja Terveys puolen kuntoon,ja miten tässä näin kävi,UPS.Nyt näillä hallituksen johdolla taskut täynnä rahaa,mutta tähän ydin asiaan,eli terveyden hoitoon,ei rahaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä