Alavuden kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänin 30–5, että kaupunki ulkoistaa sosiaali- ja terveyspalvelut yhdessä Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kanssa yhteisyritykselle, jonka kunnat perustavat Pihlajalinnan kanssa.

Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin valtuustot ovat jo aiemmin hyväksyneet ulkoistuksen.

Valtuustossa ulkoistusta vastaan äänesti kaksi SDP:n ja kolme keskustan valtuutettua. Aiemmin maanantaina Alavuden kaupunginhallitus asettui äänin 7-3 ulkoistuksen kannalle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tämä oli aivan oikea ratkaisu koska valtiovalta ei pysty tekemään päätöksiä, kunnat joutuvat tekemään ratkaisut ennen kuin valtio päättää mitään. Tuollainen hallitus joutaa romukoppaan. Emmehän me olisi tienneet mitä me saadaan ja mitä tulee maksamaan jos olisimme jättäytyneet odottamaan sotea.

  2. siellä on 4 kuntaa jotka tekevät ulkoistuksen,saa nähdä miten käy tulevaisuudessa. oliko pitkä sopimus 10 vuotta vai mitkä oli voimasuhteet. ei ainakin 49/51 ?

  3. Me Ähtärissä teimme ulkoistamisesta päätöksen täysin yksimielisesti. Asioista ei tarvinnut äänestää. Meille kaikille oli selvää se että jos ns. maakunnallinen malli sattuisi tulemaan voimaan, meillä Ähtärissä noin 6,3 tuhannen asukkaan kunnassa ei voitaisi mitenkään säilyttää perusterveydenhuollon palveluja eikä myöskään työpaikkoja. Tällä ratkaisulla me parhaiten säilytämme lähipalvelut ja työpaikat. Yhtiön osakas-sopimuksen suhde 49/51 johtuu lähinnä kilpailuttamisista johtuvista asioista.
    Mielestäni Alavus joutui lähtemään mukaan, lähinnä Seinäjoen ”pelon” takia. Joka tapauksessa me olimme valmiit viemään asian maaliin asti Kuortaneen ja Soinin kanssa.

  4. Kerron myös minä tässä kantani, kun tästä asiasta näytetään niin monelaista kirjoitettavan. Vastustin yksityistämistä ja jätin Alavuden valtuuston pöytäkirjaan eriävän mielipiteeni. Yritimme vaikuttaa oman ammattiliittoni JHL sekä liittojen Super, Tehy ja Jyty kanssa päätökseen. Meistä julkisten palvelujen siirtäminen yksityiselle pörssi/ osakeyhtiölle ei voi tuoda jatkossa sitä säästöä mitä tässä haetaan. Maakunnallinen sote- pitää palvelut ihan yhtälailla lähellä, niin kuin tämäkin. Samanlailla ne työt on hoidettava oli malli mikä tahansa. Henkilöstöä siirretään jatkossa laajemmalle alueelle työskentelemään molemmissa malleissa. Maakuntakeskuksen pelko ei ollut meillä syynä, vaan naapurikuntien painostus. Nyt vain odotamme sitä luvattua yhteistyötä naapurikuntien toimesta muissa asioissa.
    Nyt kun olemme koko syksyn työstäneet tätä suurta siirtoa koko Sosiaali- ja Terveyspuoli yksityistetään, on siihen mennyt monen virkamiehen aika oman työnsä lisäksi. Helppoa se ei ole ollut missään nimessä ja nytkään me emme voi tietää mitä seuraavat 10+5 optiovuotta tuovat tullessaan. Niin vähän on valtakunnallisesti tietoa koko Sote puolen yksityistämisestä. Näytönpaikkahan tämä on yksityiselle, ei ainakaan ekat vuodet voi kovasti takuta, ettei tule huonoa mainetta.
    Sitä vaan ihmettelen kun budjetti pidetään tämän vuoden tasolla ja ikäihmisten määrä kuitenkin kasvaa kokoajan, kaikki eivät pärjää kotihoidossa vaan laitospaikkojen tarvitsijat ovat entistä huonompi kuntoisia. Miten tämä yhtälö hoidetaan tällä samalla budjetilla siis samalla henkilöstömäärällä? Lisäksi miten käy Kevan eläkeiden, kun sieltä siirretään maksajia yksityiselle puolelle?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä