Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että hallitus oli yksimielinen päätyessään esittämään, että yhtenä vaihtoehtoisena täsmennyksenä soten-järjestämislakiin olisi hallintoneuvoston tyyppisen elimen sijoittaminen sote-yhtymäkokouksen ja sote-alueen hallituksen väliin.

Taustalla on ajatus siitä, että näin voisivat paremmin toteutua poliittinen edustavuus sekä kansanvaltaisuus, johon kunnallinen itsehallinto nojaa.

– Nyt laissa säädetään, että järjestämisasiakirja olisi edelleen yhtymäkokouksella. Kun sote-kuntayhtymälle valitaan hallitus, tätä hallitusta valvoisi ja ohjaisi järjestämispäätöksen puitteissa hallintoneuvosto, johon olisi kyseiseltä alueelta koottu poliittisesti edustuksellisesti eli kansan tahdon mukaan jäsenet, Lindtman sanoo Kunta.tv:n haastattelussa.

– Nyt täytyisi selvittää, onko tämä mahdollista – varmasti on mahdollista jos tahtoa löytyy. Sen jälkeen katsotaan, mikä olisi se rooli joka mahtuisi tähän lakiin.

Antti Lindtmanin haastattelu Kunta.tv:ssä

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Avatar Stubbin-Rinteen hallituksen sote-päälinjaus on vaihdettava perustuslain mukaiseksi sanoo:

    Stubbin-Rinteen kok-sdp-hallituksen viisi mammuttimaista sote-valtuustoa ovat perustuslain vastaisia.

    Kuntaliiton hallitus jättää tämän kertomatta.

    Miksi? Vain aikaa pelatakseen; luottoluokitukset laskevat.

    Antti Lindmanin (sd.) esittämät hallintoneuvostot eivät tee viittä mammuttimaista yhtymävaltuustoa perustuslailliseksi.

  2. Olipahan yllätys, että poliitikon vastaus demokratiavajeeseen on uusi poliitikoista koostuva hallintoporras eli lisää luottamuspaikkoja ja lisää puolueille tuloa. Miten se sanonta kuuluukaan “voi poikani, jos tietäisit miten vähällä älyllä tätä maailmaa johdetaan”, En tiedä mistä tuo lausahdus nousikaan huulille tämän idean luettuani.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*