Apotin avulla on tarkoitus mm. kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisiä toimintatapoja asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti. (Kuva: Ville Mietinen)

Pääkaupunkiseudun kuntien ja HUSin yhteinen asiakas- ja potilastietojärjestelmähanke Apotin ohjausryhmä esittää, että järjestelmätoimittajaksi valitaan yhdysvaltalainen Epic Systems Corporation.

Hankintamenettelyn viimeisessä vaiheessa jäljellä olivat tarjoajat CGI Suomi Oy ja Epic Systems Corporation.

CGI:n vertailuhinta tarjoukselle oli 319 miljoonaa euroa ja Epicin 384 miljoonaa. Ratkaisevaksi osoittautuivat laadulliset ominaisuudet, joissa pisteytys kallistui Epicin puolelle.

Vertailuhinnalla oli pisteytyksessä 40 prosentin painoarvo, laatukriteereillä 60 prosentin. Laadullisia ominaisuuksia ovat ratkaisun käytettävyys, toiminnallisuus, laajuus, avoimuus ja ylläpidettävyys sekä tarjoajan käyttöönottokyky.

Seuraavaksi ehdotusta käsittelevät hankintarenkaan jäsenet Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi, Vantaa ja HUS sekä KL-Kuntahankinnat Oy, jotka tekevät päätöksensä hankinnasta alkusyksyn aikana.

Tehty päätösehdotus koskee järjestelmätoimittajaa. Järjestelmän käyttämiseksi tarvittava käyttöpalvelu (esimerkiksi konesalipalvelut) kilpailutetaan syksyllä.

– Päätöskierroksen jälkeen aloitamme valitun kumppanin kanssa käyttöönoton valmistelun. Tavoitteenamme on, että järjestelmä saadaan laajamittaiseen käyttöön vuosien 2017–2019 aikana, hankejohtaja Hannu Välimäki kertoo.

Hankkeen vetovastuu siirtyy syksyn aikana aiemmin perustettuun Oy Apotti Ab -osakeyhtiöön, joka jatkossa tuottaa asiakas- ja potilastietojärjestelmäpalvelut omistajilleen (tällä hetkellä Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi, Vantaa ja HUS).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä