Päällekkäiset tutkimukset ja hoidot pois, oikeaa hoitoa asiakkaalle heti. Invalidisäätiön ja eräiden terveysalan yritysten yhteistyömallissa asiakkaat ovat mukana kehittämässä hoitoa, jotta sen saamisesta tulisi helppoa ja se kohdentuisi nopeasti oikein.

Tänään Orton Terveyspuisto -nimellä aloittavassa ryhmässä on mukana jo neljä terveydenhoitopalveluja tarjoavaa yritystä: Orton, Plusterveys, Respecta ja Toimiva koti DoMedi.

Invalidisäätiön mukaan yhteistyö voi tavoittaa jopa 100 000 asiakasta vuodessa.

– Aluksi terveydenhoitaja kartoittaa asiakkaan koko terveydentilan ja ohjaa oikeiden palvelujen luo. Asiakasta ei jätetä hoidon jälkeen yksin, vaan pidetään huolta, että hän pärjää myös kotona, Invalidisäätiön toimitusjohtaja Juha-Pekka Halmeenmäki sanoo.

MainosYhteistyön ensimmäinen malli on suunnattu eläkeläisille, joita työterveyshuolto ei enää tavoita. Kymmenen vuoden sisällä yli 65-vuotiaiden määrä kasvaa pelkästään pääkaupunkiseudulla noin 50 000 hengellä.

Terveyspuiston palveluketjun ideana on, että kaikki tarvittavat palvelut löytyvät samalta alueelta, jolloin aikaa ja rahaa ei tarvitse käyttää kuljetuksiin.

Orton Terveyspuiston toiminnan kehittämisestä vastaa Invalidisäätiö, joka myös omistaa kiinteistöt. Yhteistyöhön voi osallistua yritys, kolmannen sektorin toimija tai julkinen toimija.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*