Digitalisaatio vaikeuttaa vuorovaikutusta terveydenhuollossa, käy ilmi Tampereen yliopiston ja Työterveyslaitoksen tuoreesta tutkimuksesta. - Inhimillinen vuorovaikutus ei tahdo pysyä teknologisen kehityksen perässä. Tekniset laitteet halutaan kaikkialle, mutta ne eivät ole vielä kovin käyttäjäystävällisiä, sanoo sosiaalipsykologian professori Johanna Ruusuvuori Tampereen yliopistosta. - Tällä hetkellä tietoturva haittaa käytettävyyttä. Jos haluamme järjestää oikeasti saumattomat digitaaliset palvelut laajasti, meillä on isoja ongelmia ratkaistavan, sanoo tutkija Sakari Ilomäki Tampereen yliopistosta. (Kuva: Rami Marjamäki)

Videovälitteisissä sote-palveluissa vuorovaikutus vaikeutuu ja luottamusta on vaikea rakentaa. Digitalisaatio asettaa terveydenhuollon työntekijöille uudenlaisia haasteita.

Digitalisaatio vaikeuttaa vuorovaikutusta terveydenhuo...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa