Espoon Kokoomus haluaa, että hankittaessa ICT-järjestelmiä sote-palveluihin tutkitaan myös sitä, millä tavalla avoimen lähdekoodin järjestelmät voivat olla hankintavertailussa mukana.

Espoon Kokoomus muistuttaa, että esimerkiksi Kanadassa on käytössä avoimen lähdekoodin tyyppinen järjestelmä.

– Tärkeää olisi saada tietää, miten tämän tyyppinen järjestelmä voisi olla hankintavertailussa mukana. Soten osalta on kuitenkin todettava että varsinkin HUSin Apotti-hankinta on kaukana avoimen koodin ja muutenkin avoimien ratkaisujen hankinnoista, sanoo Espoon kaupunginhallituksen jäsen Ville Lehtola, kok.

Apotin hankintarenkaassa ovat mukana Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi ja Kauniainen sekä HUS.

Helsingin sote-lautakunta hyväksyi Apotin tarjouspyynnön huhtikuussa.

Helsingin kaupunginhallituksen tietotekniikkajaosto ilmaisi ennen tarjouspyynnön hyväksymistä huolensa hankkeesta saatavilla olevan tiedon vähäisyydestä.

Tietotekniikkajaosteon puheenjohtajan Otso Kivekkään, vihr., blogissa käydyssä keskustelussa on käsitelty myös avoimen koodin mahdollisuutta Apotissa.

Kivekkään mukaan avoimen koodin mahdollisuus oli kartoitettu.

– Jos sieltä olisi tässä vuosien aikana löytynyt jokin lupaava lähtökohta jonka varaan olisi voinut kehitystä suunnitella, olisin ollut sitä suuna päänä vaatimassa. Minun tietooni ei ole realistista vaihtoehtoa tullut, Kivekäs kirjoitti blogikeskustelussa.

HUSin hallitus hyväksyi tällä viikolla osaltaan Oy Apotti Ab:n perustamisen tietojärjestelmiin liittyvien palvelujen tuottamiseksi.

HUSin omistusosuus yhtiöstä on 46 prosenttia. HUSin valtuusto käsittelee yhtiön perustamista 17. kesäkuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä