kuva: Essote
Essoten hallituksen puheenjohtaja on Aira Kietäväinen Juvalta.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten johdon mielestä Sosterin aiesopimus Coxan kanssa murentaa maakunta- ja sote-uudistusta Etelä-Savossa ja Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri ja tamperelainen tekonivelsairaala Coxa suunnittelevat siirtävänsä Savonlinnan keskussairaalassa tehtävät tekonivelleikkaukset Coxan brändin alle.

Essoten johdon mielestä kirurgian kysymykset on ratkaistava Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen sisällä. Essote katsoo, että sen kesäkuussa tekemät linjaukset olisivat tukeneet Savonlinnan keskussairaalan kirurgiaa.

Essote toteaa, että se lupasi järjestää ja tukea Savonlinnan keskussairaalassa kirurgian toimintaa muun muassa verisuonikirurgiassa, urologiassa, ortopediassa ja traumatologiassa sekä järjestää gastroenterologiassa kirurgian erikoislääkärin konsultaatioita. Tukea luvattiin myös päivystykseen ja koulutukseen.

– Essote teki erittäin anteliaan työnjakotarjouksen keväällä. Nyt nämä asiat on syytä päättää Erva-alueella, ei esimerkiksi Tampereella. Essote on aina valmis neuvottelemaan, sanoo hallituksen puheenjohtaja Aira Kietäväinen, kesk.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä