Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueelle syntyy uusi sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä.  Maakunta on kuitenkin hankkeen suhteen hajanainen.

Hankkeen hyväksyivät maanantaina kokonaisuudessaan Etelä-Savon 14 kunnasta Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju ja Pertunmaa.

Pieksämäki hyväksyi perussopimuksen muutoksen, mutta jää yhtymään vain osajäseneksi erikoissairaanhoidon osalta. Joroinen ei hyväksynyt suunnitelmaa, mutta jää myös sairaanhoitopiirin nykyisenä jäsenkuntana osajäseneksi erikoissairaanhoidon osalta.

Nykyisen Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen kunnat Enonkoski, Sulkava ja Rantasalmi jäivät tässä vaiheessa sote-kuntayhtymän ulkopuolelle. Savonlinna on jättäytynyt sivuun jo aikaisemmin, samoin Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiriin
kuuluva Heinävesi.

Sote-alueen perustamiseen tähtäävä suunnitelma oli maanantaina käsittelyssä pääosassa kuntien valtuustoja. Puumala käsitteli asiaa vasta kunnanhallituksessa, joka ehdottaa valtuustolle suunnitelman hyväksymistä.

Suunnitelmassa ehdotetaan Etelä-Savon sairaanhoitopiirin muuttamista Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymäksi. Kunnat siirtäisivät sille perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen henkilöstönsä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä