FCG Finnish Consulting Group Oy osti alkukesällä ohjelmistoratkaisuja tarjoavan Datawell Oy:n koko osakekannan.

Kauppa syntyi osapuolten mukaan otolliseen aikaan, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistuksen edetessä myös asiakasorganisaatiot ovat entistä suurempia. Palvelua voidaan nyt tuottaa yhdistetyillä voimavaroilla.

Toimialajohtaja Petra Kokko FCG:stä toteaa, että sote-uudistus on ollut omiaan vauhdittamaan pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden yhdistymistä.

– Nimenomaan DRG-potilasluokitteluun Datawellillä on ollut tietojärjestelmiä ja me olemme olleet logiikkapuolen tuottajia. Myös potilaskohtainen kustannuslaskenta on yhdistänyt meitä pitkään. Olemme toisiamme täydentäviä emme keskenämme kilpailevia yrityksiä.

MainosKokon mukaan erityisesti sairaanhoitopiirit ovat toivoneet nyt toteutunutta yhdistymistä, koska niiden on helpompi toimia yhden toimijan kanssa.

Synergiaa sote-toiminnan
tuottavuuden kehittämiseen

FCG:n hallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma ja Datawell Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Leino toteavat, että toteutettavalla järjestelyllä syntyy synerginen pohja sote-toiminnan tuottavuuden kehittämiseksi.

Datawellin kehitysjohtaja Paulus Torkin mukaan yhdistyminen oli luontevaa myös vuosikymmeniä jatkuneen yhteistyön vuoksi.

– FCG on kehittänyt tuotteistusmalleja ja luokituksia ja me olemme ohjelmistotalona tehneet ohjelmistot, joilla asiakkaat pystyvät niitä käytännössä hyödyntämään.

Esimerkiksi alueellisen sote-tiedon tuotannossa FCG voi jatkossa antaa asiakkaille kokonaisvaltaisen kuvan, paljonko potilaiden hoito maksaa, minkälaisia palveluja alueella tarvitaan ja tuottamaan tätä tietoa alueelliselle sote-johdolle.

Datawell liitetään FCG-konserniin erillisenä tytäryhtiönä. Sen nimeksi tulee FCG Datawell Oy, jolla on tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa.

Kaupassa kaikki Ecomed-liiketoimintaan kuuluvat 44 asiantuntijaa siirtyvät FCG-konsernin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 750 osaajaa.

FCG:n omistaa Kuntaliitto Holding Oy.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*