Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen (Fimea) päätoimipaikka säilyy Kuopiossa, mutta virasto jatkaa toimintaansa monipaikkaisesti, sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedottaa. STM:n mukaan Fimea voi jatkossa palkata osaajia paikkakunnasta riippumatta tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

Hallitus päätti Fimean alueellistamispäätöksen muuttamisesta 5. heinäkuuta pitämässään valtioneuvoston istunnossa. Kuopiossa keskitytään lääkehoitojen arviointiin ja lääkehuollon kehittämiseen ja Helsingin toimipaikan päätehtävänä on lääkevalmisteiden lupa- ja tarkastustoiminta.

Aiemman alueellistamispäätöksen mukaan Fimean kaikki virat olisi siirretty Kuopioon vuoden 2018 loppuun mennessä.

Fimean henkilöstö ei ole innostunut muuttamaan Kuopioon. STM:n mukaan alueellistamisen toteuttaminen aiemman päätöksen mukaan olisi edellyttänyt laajoja irtisanomisia.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)”Tämä vaarantaisi Fimean toiminnan ja tätä kautta Suomen lääketurvallisuuden, sillä korvaavaa vaadittavan tasoista ja laatuista osaamista ei ole saatavissa. Fimean tehtäviin ei valmistuta suoraan yliopistosta, vaan osaamista harjoitellaan virastossa jopa vuosien ajan. On tärkeää että kokeneet asiantuntijat pysyvät talossa ja voivat johtaa arviointityötä ja opettaa nuorempia asiantuntijoita”, tiedotteessa todetaan.

Fimea on STM:n alainen keskusvirasto, joka aloitti toimintansa vuonna 2009. Fimean päätoimipaikka sijaitsee tällä hetkellä Kuopiossa ja sillä on työskentelypisteet myös Helsingissä ja Turussa. Kuluvan vuoden toukokuussa Helsingissä työskenteli 171 henkilöä, Kuopiossa 56, Turussa 7 ja Oulussa 1.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*