Kuva: Ville Miettinen
Asunnottomien yötä vietetään 17.10.

Rinteen hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi asunnottomuuden poistaminen kahden seuraavan hallituskauden aikana. Tavoitteesta huolimatta valtakunnallisen asunnottomuustyön jatkuvuuteen on tulossa tauko: vaikka nykyinen  asunnottomuustyön ohjelma päättyy joulukuun lopussa, seuraavan ohjelman on määrä alkaa vasta kesällä 2020.

Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen ei suhtaudu ilolla suunnitteilla olevaan taukoon.

– Ohjelmien väliin on jäämässä puoli vuotta. Työn asunnottomuuden poistamiseksi on jatkuttava keskeytyksettä, sillä asunnottomat ihmiset eivät voi odottaa, Kaakinen toteaa Y-Säätiön keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Suomessa valtiolla on vetovastuu kansallisesta asunnottomuustyöstä, jota kaupungit, kunnat ja järjestöt tukevat omalla toiminnallaan.

Suomi on ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus on ollut viimeiset vuodet laskussa. Y-Säätiön mukaan suomalaisen asunnottomuustyön menestys perustuu juuri kansallisiin asunnottomuusohjelmiin ja yhteistyöhön.

– On edelleen täysin mahdollista, että Suomesta tulee ensimmäinen maa maailmassa, jossa asunnottomuutta ei ole. Tämä vaatii kuitenkin kaikkien toimijoiden mukaan ottamista ja yhteistyötä, Juha Kaakinen sanoo.

Kaakinen toivookin järjestöjen mukaanottoa tulevan asunnottomuusohjelman valmisteluun.

– Järjestöjä pitää kuulla, sillä ne voivat tuoda ohjelmatyöhön paljon konkreettisia tavoitteita.

Asunnottomien yön tapahtuma Helsingissä torstaina 17.10. kello 16–22.

Avatar
Anni Lindgren
anni.lindgren@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Mistä asunnottomien lukumäärä saadaan? Onko se laskettu kunnittain vai perustuuko se arvioihin? Mihin todellinen asunnoton ilmoittautuu ja rekisteröityy?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*