Kuva: Seppo Haavisto
Pirkanmaan hammashoidon valinnanvapauskokeiluun on ilmoittautunut 12 palveluntuottajaa.

Suun terveydenhuollon kokeilu on herättänyt suurta kiinnostusta Pirkanmaalla. Tampereelle ja Orivedelle kiintiöidyt 2 000 paikkaa täyttyivät kahdessa tunnissa. Kokeilun muissa kunnissa eli Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa, Valkeakoskella ja Vesilahdessa on vielä tilaa. Niitä varten on kiintiöity yhteensä myös 2 000 paikkaa.

Kokeilun aloituspäivänä 31.5.2018 Tampereen kaupungin verkkosivuilla Valitse suunhoitoyksikkö -sivua ladattiin lähes 100 000 kertaa ja itse valintaportaaliin kirjautui ensimmäisen tunnin aikana lähes 7 500 henkilöä.

Kokeiluun osallistuvat valitsevat yksityisen palveluntuottajan verkossa olevalla sähköisellä lomakkeella. Kokeilussa on mukana 12 palveluntuottajaa, joista kymmenen asiakaskiintiössä on jo täynnä. Uusilla palveluntuottajilla on vielä mahdollisuus osallistua kokeiluun.

Kokeilu on voimassa vuoden 2018 loppuun. Mukana olevilta asiakkailta peritään yksityiseltä palveluntuottajalta saadusta palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja. Erikoishammaslääkäritasoinen hoito ei kuulu siihen.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*