Punainen Risti perustaa vastaanottokeskuksen Harjavallan Satalinnan sairaalaan. Vastaanottokeskukseen voidaan majoittaa 260 turvapaikanhakijaa.

Ensimmäiset asukkaat voivat muuttaa Satalinnan sairaalan tiloihin noin kuukauden kuluttua. Vastaanottokeskukseen palkataan johtaja, sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja, toimistosihteeri sekä 6–10 ohjaajaa. Vastaanottokeskus käyttää paikallisia kuljetus-, elintarvike-, turvallisuus- ja siivouspalveluita.

Sisäministeriö päättää vastaanottokeskusten ja hätämajoituksen järjestämisestä. Maahanmuuttovirasto vastaa toiminnasta, ja vastaanottokeskuksia käytännössä pyörittävät kunnat ja Suomen Punainen Risti. Punaisen Ristin ylläpitämiä vastaanottokeskuksia on tällä hetkellä Rovaniemellä, Kemissä, Mänttä-Vilppulassa, Kristiinankaupungissa ja Turussa.

Tällä hetkellä lähes kaikki majoituspaikat vastaanottokeskuksissa ja alaikäisten yksintulleiden turvapaikanhakijoiden ryhmäkodeissa ovat täynnä. Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijoiden määrä tulee kasvamaan reilusti tänä vuonna.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*