Helsingin yliopiston professorin Heikki Hiilamon teos Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö – Mistä sote-uudistuksessa on kysymys? on yksi kuudesta tiedonjulkistamisen valtionpalkituista teoksesta.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., luovutti palkinnot tänään, Aleksis Kiven päivänä.

Professori Hiilamon erikoisalaa ovat viime vuosina olleet sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen liittyvät asiat.

Suurimmalle osalle suomalaisista sote-prosessin lähtökohdat ja tavoitteet ovat jääneet epäselviksi. Palkintoperustelujen mukaan Hiilamo tuo keskusteluun yllättävän ja positiivisen näkökannan: sote-uudistusta ei ole vaikea ymmärtää eikä missään tapauksessa ylivoimaista ratkaista.

Hiilamon teos sai ylistäviä lausuntoja jo toissa keväänä, kun se julkaistiin.

OKM:n palkintoperusteissa todetaan Hiilamon käyvän ”selkeästi ja analyyttisesti läpi sote-uudistuksen sudenkuoppia, rahoituksen ongelmia, terveyserojen kaventamisen merkitystä sekä valinnanvapautta ja palveluvalikoiman uudistamista”.

”Hiilamo vertaa sosiaali- ja terveyspalveluja autovakuutukseen. Sote-palvelut ovat asukkaiden omistama vakuutusyhtiö, jonka tulisi pitää maksut edullisina ja korjauspalvelut kunnossa. Hän kantaa huolta myös siitä, kuka vastaa väestön terveyden edistämisestä ja miten siihen kannustetaan”, perusteluissa todetaan.

Tiedote OKM:n verkkoisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*