Ensimmäisenä Helsingin kaupungin uuteen palvelusetelijärjestelmään siirtyvät ikääntyneiden palveluasumisen palvelusetelit. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin kaupunki ottaa käyttöön vuoden 2016 aikana sähköisen palvelusetelijärjestelmän (PSOP). Ensimmäisenä palveluun siirtyivät ikääntyneiden palveluasumisen palvelusetelit.

Parasta palvelua -verkkopalvelussa sijaitseva palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä PSOP on sähköinen palvelusivusto palvelusetelien sekä palvelutilausten luomiseen ja palvelujen käyttämiseen.

Sivustolla asiakas voi hakea, vertailla ja valita sopivan palveluntuottajan. Järjestelmän kautta asiakas voi myös antaa palautetta saamastaan palvelusta.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluseteli on tarkoitettu yli 65-vuotiaiden ympärivuorokautiseen palveluasumiseen tai alle 65-vuotiaiden fyysisesti toimintarajoitteisten ja muistisairaiden ympärivuorokautiseen palveluasumiseen.

Palvelusetelin hakemista edeltää asiakkaan hoitotason arviointi. Palvelusetelipäätöksen saatuaan asiakas kirjautuu palveluun pankkitunnuksilla. Palvelussa asiakkaalla on mahdollisuus katsoa omia tietojaan muun muassa palveluseteleitään ja palvelutapahtumiaan.

Ikääntynyt henkilö voi myös antaa asioidensa hoitajalle oikeuden asioida puolestaan palvelussa.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*