Viisitoista sairaanhoitopiiriä ja niihin kuuluvat kunnat ovat uusimassa yhtenä rintamana sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiään, uutisoi Helsingin Sanomat.

Rintaman ulkopuolelle sairaanhoitopiireistä jäävät Itä-Savo, Pohjois-Karjala, Kymenlaakso, Satakunta sekä Helsinki ja Uusimaa.

HUS ja osa siihen kuuluvista kunnista hankkii oman Apotti-järjestelmänsä suurelta yhdysvaltalaiselta toimittajalta.

Nimen Una saanut yhteisen rintaman hanke haluaa kilpailuun myös pienempiä yrityksiä. Kilpailutuksiin päästäneen ensi keväänä, jos hanke ensin hyväksytään luottamuselimissä nyt syksyllä ja yhteisistä vaatimuksista päästään sopimukseen talvella, kuten tarkoitus on.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Tällä hetkellä on suoranainen toimittajaloukku. Kehitys tapahtuu toimittajien ehdoilla, ja kustannustasoon ei voi kukaan vaikuttaa, sanoo HS:lle Ari Pätsi, Unan isäntäorganisaation Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja.

Yhteistyö kohti Unaa alkoi Kuntaliiton yhteydessä toimivasta AKUSTI-foorumista, jonka alla toteutetussa valmisteluprojektissa syntyi käynnistämisehdotus. Se pohjautuu organisaatioiden yhteiseen ymmärrykseen asiakas- ja potilastietojärjestelmien vaiheittaisesta uudistamisesta hallittuun monitoimittajamalliin, alueellisesta ja kansallisesta yhteistyöstä käsin, kansainvälisiin toimittaja- ja tuoteriippumattomiin yhteentoimivuuden pelisääntöihin pohjautuen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*