Tietotekniikan palveluyhtiö Tieto lähtee uudelleen mukaan riitelemään pääkaupunkiseudulle suunnitellusta sote-tietojärjestelmä Apotista, uutisoi Helsingin Sanomat.

Tieto karsiutui järjestelmän toimittajaehdokkaiden joukosta viime vuonna. Jäljellä ovat yhdysvaltalainen Epic ja kanadalainen CGI.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee Apotin tarjouspyyntöä tänään. Jos tarjouspyyntö hyväksytään, se lähetetään tarjoajaehdokkaille vielä hutikuun aikana. Edellisessä käsittelyssä tarjouspyyntö jäi pöydälle.

Ehdokkaista CGI vaati huhtikuun alussa hankkeen pistämistä jäihin siihen asti, kun markkinaoikeus on ratkaissut CGI:n tekemän valituksen Apotin hankinnasta. CGI Suomen mukaan hankinnassa on rikottu sekä hankintamenettelyä että hankintalakia.

– Hankintamenettelyn keskeyttäminen pelkästään yhden osallistujan vaatimuksesta sen sijaan olisi hankintamenettelyn perusperiaatteiden vastaista. Tämän vuoksi Apotti-hanketta jatketaan normaalisti hankintalakia ja neuvottelumenettelyn sääntöjä noudattaen sekä kaikkia osallistujia tasapuolisesti ja syrjimättä kohdellen, Apotti totesi vastineessaan.

Nyt Tieto katsoo CGI:n tavoin että hankintaprosessissa on suosittu Epiciä. Yhtiö vaatii kilpailutuksen valmistelemista uudelleen kriteereillä jotka ovat läpinäkyviä ja avoimia.

Apotti julkisti maaliskuussa hankintamenettelyn määrittelyt.

Tiistaina Helsingin kaupunginhallituksen IT-jaosto antoi lausunnon, jossa se toi esiin huolensa tarjouspyynnön epäkohtien takia.

Lue lisää:

HS: Tietokin vaatii miljoonahankkeen keskeyttämistä

Kuntalehti: Apotti ei vakuuta Helsingin IT-jaostoa

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*