Kuva: Ville Miettinen

Vantaan lastensuojelun Tikkurilan avopalvelujen työntekijät ovat tehneet kantelun työpaikkansa epäkohdista, uutisoi Helsingin Sanomat.

Työntekijöiden mukaan arviolta kaksisataa lasta ei ole kenenkään työntekijän vastuulla. Sata lasta, joilla on oma työntekijä, ei ole kohdannut tätä vuoteen. Työntekijöiden mukaan lukuisilta lapsilta puuttuu asiakassuunnitelmia, työmäärä karkottaa työntekijät – ja suurimpana kärsijänä ovat apua tarvitsevat lapset.

Vantaan kaupunginhallituksen viime vuonna teettämän selvityksen jälkeen työoloja oli määrä parantaa, mutta työntekijöiden mukaan perussyy eli työntekijöiden vähäinen määrä on pysynyt ja tilanne on jopa pahentunut.

Kantelu tehtiin aluehallintovirastolle, joka odottaa Vantaan kaupungin vastausta väitteisiin, kuten odottaa myös apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

MainosVantaan lastensuojelun palvelupäällikkö Jaana Vilpas ei kiistä eikä vahvista Helsingin Sanomille työntekijöiden esittämiä lukuja mutta myöntää että lasten tapaamiseen jää liian vähän aikaa.

Uutinen HS:n verkkosivuilla

Aiheesta aiemmin Kuntalehti.fi:ssä: Psykiatrisille palveluille tarvetta lastensuojelussa

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*