Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on avannut Lapset, seksuaalisuus ja hyväksikäyttö -verkkosivuston. HUSin Lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian yksikön laatimalta sivustolta löytyy ymmärrettävää ja luotettavaa tietoa aiheesta ja se on suunnattu jokaiselle aihepiiristä tietoa etsivälle.

– Lasten ja nuorten seksuaalisuus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat suuria tunteita herättäviä aiheita. Niiden kohtaaminen tai niistä luotettavan tiedon löytäminen voi olla hyvin vaikeaa, HUSin tiedotteessa sanotaan.

Verkkosivustolla on tietoa seksuaalisesta kehityksestä yleisellä tasolla sekä tietoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi sinne on koottu ammattilaisten vastauksia yleisimpiin seksuaalista hyväksikäyttöä koskeviin kysymyksiin. Sivustolta löytyy ohjeita, miten toimia, jos herää epäily, että lasta on käytetty seksuaalisesti hyväksi.

HUSin lastensairaalan blogissa sosiaalityöntekijä Sauli Hyvärinen kirjoittaa, että internetistä löytyy harhaanjohtavaa ja väärää tietoa hyväksikäytöstä, kuten esimerkiksi oirelistat joiden perusteella kehotetaan arvioimaan, onko lapsi joutunut hyväksikäytetyksi.

– Hyväksikäyttökokemusta on mahdotonta päätellä pelkästään lapsen käytöksen perusteella, Hyvärinen muistuttaa.

– Sekä vanhempia että lasten kanssa työskenteleviä ammattilaisia auttaa hyväksikäytön kohtaamisessa oikean ja selkeän tiedon saaminen ilmiöstä, oikeusprosessista ja siitä miten toimia, kun epäily herää, Hyvärinen kirjoittaa.

Lapset, seksuaalisuus ja hyväksikäyttö -sivusto

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä