HUS pyrkii nopeuttamaan potilaiden pääsyä psykoterapiaan ottamalla käyttöön pilvipalvelun ostopalveluissa. Palveluun otetaan mukaan HUSin hyväksymät ostopalveluterapeutit.

HUSin henkilökunta voi yhdessä potilaan kanssa valita sopivaa terapiaa antavan terapeutin sopivilla hakuehdoilla, sopivasta paikasta suoraan pilvipalvelusta ja hoitaa ajanvarauksen samasta paikasta.

HUSin mukaan uusi järjestelmä nopeuttaa hoidon aloittamista ja helpottaa sopivan terapeutin löytämistä ja lisää hoitojen onnistumista. HUS pitää uudistusta merkittävänä edistysaskeleena potilaiden hoidossa.

Se odottaa psykoterapiaan pääsyajoissa viikkojen tai jopa kuukausien nopeutumista.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



HUS on myös aloittanut potilaille ostettujen psykoterapioiden laadunseurannan ja rakentaa yhdessä muiden yliopistosairaanhoitopiirien kanssa kansallista psykoterapiahoitojen laaturekisteriä. Sen käyttö on tarkoitus aloittaa vuoden 2017 loppupuolella.

HUSin mukaan tämä on tiettävästi maailmanlaajuisesti ensimmäinen järjestelmä, jossa seurataan systemaattisesti psykoterapian ostopalvelujen laatua. Somaattisessa lääketieteessä tätä on tehty jo aiemmin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*