Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on koonnut 15 tietotekniikka-alan yrityksen ryhmän, josta muodostetaan digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemi.

HUSin tavoite profiloitua yhdeksi maailman huippusairaaloista ja synnyttää teknologiavientiä kansainvälisille markkinoille ja samalla uusia työpaikkoja Suomeen. Tavoitteena on myös houkutella ulkomaisia yrityksiä investoimaan Suomeen.

Tekes on myöntänyt tälle ekosysteemihankkeelle rahoitusta. Hankkeen kustannukset ovat arviolta 800 000 euroa seuraaville kahdelle vuodelle runsaat. Tekes rahoittaa tästä puolet eli noin 400 000 euroa.

Toisen puolen rahoittavat HUS ja ekosysteemiin osallistuvat firmat, joissa on sekä kansainvälisiä suuryrityksiä että pk-yrityksiä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



HUS tarjoaa ekosysteemihankkeen käyttöön tietoaltaan, ja myös HUSin kliinistä osaamista ja tutkimusta on tarkoitus käyttää yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien yritysten kanssa. HUSin mukaan kiinnostus ekosysteemiä kohtaan on ollut suurta ja jatkossa mukaan tullaan ottamaan lisää yrityksiä.

Tekesin rahoituksen myötä hankkeessa päästään varsinaiseen työhön. Ensimmäiset projektit käynnistyvät ensi syksynä. Niiden joukossa on esimerkiksi akuutin leukemian hoidon kehittäminen keinoälyä ja koneoppimismenetelmiä käyttämällä.

Kahden vuoden käynnistämisvaiheen jälkeen on tarkoitus lähteä markkinoille ja tehdä hankkeesta tuottavaa kaupallista toimintaa, HUS tiedottaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*