Kuva: Ville Miettinen

Valtiovarainministeriö on myöntänyt yhteensä noin 100 miljoonaa euroa lisämäärärahaa hyvinvointialueiden valmisteluun vuosille 2022 ja 2023.

Lisämäärärahaa myönnetään välttämättömiin ICT-muutoskustannuksiin valtionavustuksena 19 hyvinvointialueelle, HUS-yhtymälle ja Helsingin kaupungille.

VM:n mukaan avustuksen tarkoituksena on tukea hyvinvointialueiden ICT-muutosta ja varmistaa palvelujen jatkuvuus, mukautuminen tiedonhallintaa koskevaan lainsäädäntöön sekä siitä tuleviin vaatimuksiin esimerkiksi tietoturvallisuuden, yhteentoimivuuden ja yhteisten tukipalvelujen käytön osalta. 

ICT-valmistelua on pitkin sote-uudistusta pidetty kriittisenä uudistuksen onnistumisen kannalta, ja rahoituksen taso on herättänyt suurta huolta alueilla.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Valmistelun rahoitusta on tuettu tänä vuonna useilla rahoituspäätöksillä. Uusimman valtionavustuspäätöksen jälkeen hyvinvointialueille, HUS-yhtymälle ja Helsingin kaupungille on kohdistettu vuosina 2021–2022 valtionavustuksia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen valmisteluun noin 550 miljoonaa euroa, VM tiedottaa.

Nyt myönnetyt avustussummat alueittain:

(Taulukko: vm.fi)

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*