Kuva: Ville Miettinen

Valtiovarainministeriö on myöntänyt yhteensä noin 100 miljoonaa euroa lisämäärärahaa hyvinvointialueiden valmisteluun vuosille 2022 ja 2023.

Lisämäärärahaa myönnetään välttämättömiin ICT-muutoskustannuksiin valtionavustuksena 19 hyvinvointialueelle, HUS-yhtymälle ja Helsingin kaupungille.

VM:n mukaan avustuksen tarkoituksena on tukea hyvinvointialueiden ICT-muutosta ja varmistaa palvelujen jatkuvuus, mukautuminen tiedonhallintaa koskevaan lainsäädäntöön sekä siitä tuleviin vaatimuksiin esimerkiksi tietoturvallisuuden, yhteentoimivuuden ja yhteisten tukipalvelujen käytön osalta. 

ICT-valmistelua on pitkin sote-uudistusta pidetty kriittisenä uudistuksen onnistumisen kannalta, ja rahoituksen taso on herättänyt suurta huolta alueilla.

MainosValmistelun rahoitusta on tuettu tänä vuonna useilla rahoituspäätöksillä. Uusimman valtionavustuspäätöksen jälkeen hyvinvointialueille, HUS-yhtymälle ja Helsingin kaupungille on kohdistettu vuosina 2021–2022 valtionavustuksia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen valmisteluun noin 550 miljoonaa euroa, VM tiedottaa.

Nyt myönnetyt avustussummat alueittain:

(Taulukko: vm.fi)

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*