Turvapaikkahakijatulva on pikku hiljaa saatu hallintaa. Tämä näkyy jatkuvana säätönä vastaanottokeskusten määrässä. (kuva: Seppo Haavisto)

Vastaanottokeskusverkko elää jatkuvasti. Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa SPR:n Savo-Karjalan piirin ylläpitämän Iisalmen vastaanottokeskuksen tammikuun loppuun mennessä. Pönkä pistetään ovelle myös Forssan ja Haminan Myllyhovin hätämajoituksessa, samoin lakkautetaan Merikarvian vastaanottokeskus.

Forssan hätämajoituksesta asukkaat siirtyvät hajautettuun yksityisasuntomajoitukseen ja Merikarvian väki sijoitetaan Raumalle perustettavaan vastaanottokeskukseen. Muutosten takana on turvapaikkahakijatilanteen rauhoittuminen. Maanantaihin mennessä turvapaikkaa on Suomesta hakenut tämän vuoden aikana 375 ihmistä.

Alaikäisille uusia paikkoja

Jos aikuisten osalta homma on majoitustilojen suhteen pikku hiljaa hanskassa, niin yksin saapuneille alaikäisille turvapaikanhakijoille tarvitaan vielä lisää sijoituspaikkoja. Tällä viikolla avataan uusia alaikäisyksikköjä neljä kappaletta.

Tiedote Maahanmuuttoviraston sivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*