Kuva: www.alueuudistus.fi

Kuntien ICT-toimijat ovat vastikään saaneet edustuksen sote-uudistuksen digitalisaation ja tietohallinnon valmisteluryhmään.

Tällaisen edustuksen puuttuminen ehti jo herättää kummastusta ainakin isoissa kaupungeissa.

Valmisteluryhmän tehtävänä on mm. valmistella ehdotus soten tietohallinnon ohjauksesta  kansallisella ja alueellisella tasolla sekä laatia ehdotukset siitä, miten erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ICT-palvelujen integraatio toteutetaan uudistuksessa niin, että vireillä olevat hankinnat tukevat uudistusta.

– Näemme sairaanhoitopiirien kanssa, että koska olemme nykyisiä toimijoita ja tunnemme kuntakentän, meillä olisi annettavaa kun uutta ympäristöä suunnitellaan, sanoo Espoon ICT-johtaja Matti Franck.

Hän edustaa ryhmässä 10 suurinta kaupunkia. Toinen tuore jäsen ryhmässä on sairaanhoitopiirien Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja Antti Jokela.

Edellä mainittujen tehtävien lisäksi ryhmä valmistelee ehdotukset itsehallintoalueiden sosiaali- ja terveydenhuollon ICT-toimintaan liittyvästä yhteishankintajärjestelmästä sekä valmistelee myös ehdotukset toimintamalleista, joilla itsehallintoalueiden yhteistyö toteutetaan Kelan ja muiden toimijoiden kanssa.

– Peruskuntien ja kaupunkien näkökulmasta meidän täytyy myös katsoa, mikä on kunnan tuleva ympäristö, se jossa ei ole sote mahdollisesti enää mukana. Ja miten kunnan toiminta tulee liittymään tuleviin sote-organisaatioihin. Tämä tarkoittaa myös it:ssä aika isoja muutoksia, Franck sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hienot edustajat! Kyllä nyt tulee toimiva tietohallinto Sotealueille

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*