Jämsän kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 16. helmikuuta Pihlajalinnan tarjouksen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta. Jämsän kaupunki ja Pihlajalinna perustavat yhteisyrityksen palvelujen tuottamista varten.

Hyväksyttyyn tarjoukseen sisältyy Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveystoimen palvelut lukuun ottamatta aikuissosiaalityötä, lasten suojelua, vammaispalveluja ja hallintoylilääkärin tehtävää sekä sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden tehtäviä, joita ei voida lain perusteella hoitaa yksityisen palveluntuottajan toimesta.

– Seuraava vaihe, edelleen kiireisellä aikataululla, on monen eri sopimuksen yksityiskohdan kuntoon saattaminen. Palveluiden tuottamisen käynnistymiseksi tulee laatia useita tukipalvelusopimuksia kuten vuokrasopimukset ja it-palvelusopimus, sosiaali- ja terveysjohtaja Tuula Liehu kertoo kaupungin tiedotteessa.

Pihlajalinnan ja Jämsän kaupungin omistaman yhteisyrityksen palvelukseen siirtyy noin 450 soten työntekijää.

Yhteisyrityksen osakassopimus on tarkoitus allekirjoittaa 12. maaliskuuta 2015. Sopimukset astuvat voimaan 1. syyskuuta 2015 lukien, jolloin myös yhteisyrityksen toiminta konkreettisesti käynnistyy.

– Erityisen positiivisena asiana tarjouksen hyväksymisessä ja sopimuksen syntymisessä näen sen, että palveluntuottaja sitoutuu Jokilaakson sairaalan ja työpaikkojen säilymiseen Jämsässä, kaupunginjohtaja Ilkka Salminen toteaa.

Kaupunginhallitus päätti asiasta ilman äänestystä. Yksi kaupunginhallituksen jäsen jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Aiemmin maanantaina Jämsän valtuusto päätti muuttaa kaupungin hallintosääntöä niin, että kaupunginhallitus saa oikeuden tehdä sopimuksen sote-palvelujen ulkoistamisesta. Valtuusto hyväksyi muutoksen äänin 27–14.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*