Johtamisen pitää nousta agendalle, kun keskustallaan sote-alan veto- ja pitovoimasta, toteaa FCG:n sote-konsultoinnin liiketoimintaa johtava Iina Vartia. Kuva: Seppo Haavisto

Kolmasosa julkisella sektorilla työskentelevistä sote-alan työntekijöistä ei koe työkykyään hyväksi, käy ilmi FCG Finnish Consulting Groupin teettämästä kyselystä. 

Merkittävimmät työkykyä laskevat tekijät ovat huono palkkaus (58 prosenttia) ja liian suuri työkuorma (44 prosenttia). Lisäksi huono johtaminen nousee kärkisyiden joukkoon. 

-Johtamisella voitaisiin tukea työkykyä ja työssä jaksamista, mutta selvityksemme mukaan jopa 28 prosenttia sote-alan työntekijöistä kokee johtamisen onnistuvan tässä huonosti tai erittäin huonosti, toteaa FCG:n sote-konsultoinnin liiketoimintaa johtava Iina Vartia. 

Lähes joka kolmas julkisen sektorin sote-alan työntekijä kokee, että johtaminen on muuttunut huonommaksi viimeisten kahden vuoden aikana. 

Tulevaisuus ei näytä valoisalta. Joka neljäs uskoo, että seuraavan kahden vuoden aikana johtaminen tulee tukemaan työkykyä ja työhyvinvointia nykyistä huonommin. 

-Sote-alan pidosta ja vedosta puhutaan valtavasti eikä syyttä. Jos olemme todella asiasta huolissamme, johtamiseen on satsattava nyt. Muuten tulemme kiihdyttäneeksi työntekijäpulaa. 

Kyselyn toteutti Norstat Finland. Se tehtiin online-kyselynä helmikuussa, ja siihen osallistui 305 julkisella sektorilla työskentelevää sote-alan työntekijää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*