Kuntavaaliehdokkaista suurin osa eli 84 prosenttia kannattaa jonkin pituista palvelussuhdeturvaa sote- ja maakuntauudistuksessa.

Jytyn kyselytutkimuksessa yli kahden vuoden irtisanomissuojaa kannattaa 24 prosenttia, vuoden mittaista 31 prosenttia ja alle vuoden mittaista 29 prosenttia ehdokkaista.

Lähes kaikki SDP:n ja vasemmistoliiton ehdokkaista haluavat palvelussuhdeturvan. Kokoomuksen ehdokkaista 30 prosenttia on sitä mieltä, että henkilöstöllä ei tule olla lainkaan irtisanomissuojaa.

Kuntien palvelujen ulkoistaminen ei saa suurta kannatusta kyselyssä. 65 prosenttia ehdokkaista ei halua, että kuntien vastuulle jääviä tehtäviä ulkoistetaan sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen.

Kokoomuksen ehdokkaista 54 prosenttia on ulkoistusten kannalla. Keskustan ehdokkaista niitä tuki 31, RKP:n 30, perussuomalaisten 29 ja kristillisdemokraattien ehdokkaista 27 prosenttia. SDP:n ja vihreiden ehdokkaista ulkoistamista kannatti vain 12 prosenttia ja vasemmistoliiton ehdokkaista 5 prosenttia.

Jytyn kyselyn toteutti Aula Research Oy. Selvitys tehtiin 3.–14.3.2017 sähköisellä kyselyllä, johon vastasi 1871 kuntavaaliehdokasta eri puolilta Suomea. Tulokset on painotettu vastaamaan puolueiden saamaa ääniosuutta kuntavaaleissa 2012. Virhemarginaali kyselyssä on suurimmillaan noin 3 prosenttiyksikköä.

Jyty edustaa noin 55 000 kuntien, kuntayhtymien ja seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa. Jäsenistöstä 87 prosenttia on naisia. Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Jytyn kyselytutkimus

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä