Sairaanhoitajien käyntimaksuista on riittänyt puhetta kunnissa. Jyväskylä ei käyntimaksua käyttöön ottanut.

Jyväskylässä ei oteta käyttöön sairaanhoitajien käyntimaksua. Kaupunginhallitus päätti maanantaina äänestysten jälkeen, että sairaanhoitajan vastaanotolla käynti on jatkossakin ilmaista palvelua kuntalaisille.

Perusturvalautakunta oli aiemmin päättänyt periä myös sairaanhoitajalla käynnistä 10 euron suuruisen käyntimaksun kolmella ensimmäisellä kerralla. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.) päätti ottaa asian kaupunginhallituksen käsittelyyn, jossa muutettiin lautakunnan päätöstä.

Sairaanhoitajan käyntimaksu on herättänyt keskustelua talven aikana useilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Kainuussa on yhtä kallista käydä lääkärillä tai sairaanhoitajalla. Tämän on arvioitu lisäävän potilaiden painetta pyrkiä lääkärin vastaanotolle, vaikka aikoja ei olisikaan.

Lahdessa puolestaan sairaanhoitajan vastaanottokäynnin vuosimaksu on 41,70 euroa. Hoitajan vuosimaksu peritään asiakkaan ensimmäisestä käynnistä sairaanhoitajan vastaanotolla kalenterivuoden alusta lukien. Samanhintaista on Lahdessa käydä myös terveyskeskuslääkärillä. Mikäli asiakas ei halua maksaa vuosimaksua voi valita 20,90 euron suuruisen käyntimaksun, joka peritään joka kerta lääkärillä käydessä.

Aiheesta Jyväskylän kaupungin nettisivuilla

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*