Uusi aluehallitus on aloittanut toimintansa. Kainuun hyvinvointialueen aluevaltuusto valitsi jäljellä olevaksi toimikaudeksi uuden aluehallituksen, jossa on 11 jäsentä. Kuva: Kainuun hyvinvointialue

Kainuun aluevaltuusto on valinnut uuden aluehallituksen ja nimittänyt sille puheenjohtajiston jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi.

Edellinen aluehallitus jätti eronpyyntönsä viime viikolla, jonka vuoksi se esitti aluevaltuustolle uuden aluehallituksen valitsemista, Kainuun hyvinvointialue tiedottaa.

Aluevaltuusto hyväksyi aluehallituksen eron ja valitsi jäljellä olevaksi toimikaudeksi uuden aluehallituksen, jossa on 11 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä.

Valtuustossa toivottiin vakautta

Aluevaltuuston puheenjohtaja Anne Lukkari (kesk.) toivoi avaussanoissaan, että kokous luo vakautta hyvinvointialueen päätöksentekoon.

Keskustelun ja yhteistyön merkitystä sekä tulevaisuuden rakentamista korostettiin myös muissa valtuutettujen puheenvuoroissa.

Aluevaltuustoryhmien keskinäisen sopimuksen mukaisesti uutena aluehallituksen puheenjohtajana toimii Esa Ahonen (kesk.).

– On selvää, että viime aikojen tapahtumista on kaikin puolin syytä ottaa opiksi. Luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden yhteistoiminnan on oltava sujuvaa ja keskinäiseen luottamukseen perustuvaa, toteaa aluehallituksen uusi puheenjohtaja Esa Ahonen.

– Ulkoisten haasteiden lisäksi ei tarvita sisäisiä kriisejä, jotka vievät voimavaroja päätehtävistä. Tärkeintä on kuitenkin meille annettujen tehtävien hoitaminen eli kainuulaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Palvelujen tulee olla toimivia, ja kuten kaikki tiedämme, niiden rahoitukseen kohdistuu erittäin suuria haasteita. Tämän vuoksi toiminta on nyt suunnattava näiden ratkaisemiseen, Ahonen jatkaa hyvinvointialueen tiedotteen mukaan.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin keskustan Kirsi Moisanen.

Toisena varapuheenjohtajana jatkaa sosiaalidemokraattien Markku Oikarinen.

Uuden aluehallituksen muut jäsenet ovat Erja Helttunen (kesk.), Aimo Korhonen (kesk.), Harri Peltola (kesk.), Miikka Kortelainen (vas.), Merja Kyllönen (vas.), Aki Räisänen (vas.), Airi Mäkinen (kok.), ja Tea Heikkinen (ps.).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*