Hoitotyö on kallista, kun se kunnolla tehdään. Kainuussa on pakko säästää sijaisten palkkakuluista.

Budjettien paukkuessa Kainuun sote-kuntayhtymä pistää stoppia sijaisten palkkaukselle. Kuntayhtymän hallitus päätti tänään, ettei alle kolmen päivän sijaisuuksiin pääsääntöisesti enää palkata sijaisia.

Jo alun perin Kainuun soten talousarvio ja käyttösuunnitelma olivat neljä miljoonaa euroa alijäämäisiä. Osavuosiraportin ennusteen mukaan Kainuun soten alijäämän arvioidaan kasvavan 2,9 miljoonaa euroa käyttösuunnitelmasta, joten kirstunvartijoille annettiin lisävaltuuksia.

Valtaosa budjettiylityksestä johtuu erikoissairaanhoidon yllättävän korkeista kustannuksista. Kulujen seurannassa on myös huomattu, että lyhytaikaisten työsopimusten kulut ovat nousseet selvästi tavoitebudjettiin verrattuna.

Kainuun soten kaksi edellistä tilikautta on sujunut suotuisissa merkeissä. Kuntayhtymä on pystynyt palauttamaan kunnille ylijäämiä 11,4 miljoonaa euroa ja on tältä osin nostanut osaltaan Kainuun kuntien taloutta plussalle.

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Se siitä Kainuun mallin toimivuudesta ja edullisuudesta. Yhtä kuolevaista toimintaa kuin muillakin sairaanhoitopiireillä. Alibudjetointia on turha syyttää, jos kustannuksia ei hallita.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*