Valtuutettujen niukka enemmistö kannattaa sitä, että myös yksityinen sektori voi tuottaa julkkisesti rahoitettuja sote-palveluja.

Valtuutettujen enemmistö on valmis siihen, että julkisesti rahoitettuja sote-palveluja tuottavat julkisen sektorin lisäksi yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselystä.

Enemmistö on kuitenkin niukka, 53 prosenttia. Kielteisesti asiaan suhtautuu 30 prosenttia. Loput suhtautuvat asiaan neutraalisti.

Positiivisimmin yksityisiin ja kolmannen sektorin tuottajiin suhtautuvat kokoomuslaiset, joista 89 prosenttia suhtautui myönteisesti yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoihin. Kriittisimpiä olivat vasemmistoliiton valtuutetut, joista 80 prosenttia suhtautui kriittisesti.

Keskustalaisista 74, kristillisdemokraateista 57 ja perussuomalisista valtuutetuista 53 prosenttia suhtautui myönteisesti eri tuottajiin.

MainosSosiaalidemokraateista 54 prosenttia suhtautuu kriittisesti yksityisiin tuottajiin. Vihreissä on selvä kahtiajako: 44 prosenttia vastustaa ja 33 kannattaa yksityisten sektorin toimintaa julkisten sote-palvelujen tuottajina.

Myönteisintä suhtautuminen yksityisen sektorin toimijoihin on Etelä-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Kriittisintä suhtautuminen on KAKSin kyselyn mukaan Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla.

MainosUudellamaalla myönteisesti ja kielteisistä suhtutuvia oli kumpiakin reilut 40 prosenttia.

Asiasta lisää KAKS.fi:n sivulla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*