Tampereen kaupunki on pyytänyt Kangasalan kuntaa kiirehtimään Kaivannon sairaalan osalta tiloja koskevaa ratkaisua, koska turvapaikanhakijatilanne on muuttunut siten, että Tampereen kaupungin käytettävissä olevat tilat eivät tule riittämään akuutin tilanteen hoitamiseen.

– Nopeutamme käsittelyä Tampereen kaupungin pyynnöstä pakolaistilanteen vaikeutuessa päivä päivältä, toteaa Kangasalan kunnanjohtaja Oskari Auvinen kunnan tiedotteessa.

Auvinen esittää 18.9. klo 8 ylimääräiseen kokoukseen kutsutulle kunnanhallitukselle, että hallitus toteaa, että Kangasalan kunta ei näe estettä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja SPR:n Hämeen piirin väliselle sopimukselle transit-vastaanottokeskuksen vuoden määräaikaiselle sijoittamiselle Kaivannon sairaalan alueelle.

Tilanne voi edelleen vaikeutua tulevan viikonlopun kuluessa ja SPR:llä on mahdollisuus käynnistää toiminta tiloissa tarvittaessa jo viikonlopun aikana.

SPR Hämeen piiri on esittänyt, että transit-vastaanottokeskus toimisi Kangasalla Kaivannon sairaala-alueella yhden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella, minkä jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen.

150-paikkaisessa transit-vastaanottokeskuksessa työskentelisi 6-7 ohjaajaa, sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä, etuuskäsittelijä, apulaisjohtaja, siivous- ja ruokapalvelun henkilöstö sekä yövalvonnan henkilöt.

SPR ostaisi toimintaansa tarvittavat palvelut sekä jo tehtyjen sopimusten perusteella että suorahankintana alueelta.

Vaikka transit-vastaanottokeskus on odotusajan paikka, eikä kiinnittymistä paikkakunnalle ehdi tapahtumaan, SPR:n Hämeen piirin mukaan transit-vastaanottokeskuksissa aloitetaan suomen kielen sekä suomalaisten tapojen ja kulttuurin opiskelu.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*