Veli-Matti Saarakkala, Veronica Rehn-Kivi, Kalle Jokinen, Sirpa Paatero, Sari Essayah, Hanna Sarkkinen, Juha Rehula ja Krista Mikkonen vastasivat Kuntalehden kyselyyn. (Kuva: Kari Långsjö)

Kuntalehden ja Kommuntorgetin kyselyssä 49 kansanedustajasta noin puolet luottaa siihen, että vuoden lisäaika sote-valmistelussa riittää. Vastaajista yli 60 prosenttia oli sillä kannalla, että palvelusetelin käyttö olisi paras keino toteuttaa soten valinnanvapauden laajentaminen.

Ajan riittävyyttä epäili pienempi joukko vastaajista, mutta joukossa oli myös hallituspuolueiden edustajia, esimerkiksi keskustan Sirkka-Liisa Anttila. Myös keskustan lääkärikansanedustaja Niilo Keränen arveli, että vuosi saattaa käydä niukaksi. Toinen keskustan lääkärikansanedustaja Martti Talja sanoi, että vuodellakin voidaan mennä, mutta kaksi olisi parempi. Siniseen eduskuntaryhmään kuuluva Vesa-Matti Saarakkala ei usko vuoden lisäajan riittävän.

Oppositiopuolueissa epäily oli odotetusti voimakasta.

– ICT-infra ei ehdi millään valmiiksi, perusteli kristillisdemokraattien Sari Essayah.

SDP:n Sirpa Paatero ja virheiden Outi Alanko-Kahiluoto arvelivat, että vuosi riittäisi, jos valmistelussa otetaan aidosti huomioon sekä perustuslakivaliokunnan että lausuntokierroksen palaute.

Lue koko juttu digilehdestä

Juttu kansanedustajille tehdystä kyselystä on julkaistu Kuntalehdessä 10/17 (ilm. 14.9.)

Martta Nieminen
Martta Nieminen
martta.nieminen@kuntalehti.fi
0
JAKOA
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*