kuva: Ville Miettinen
Kari Nenonen toimi kuntaurallaan monissa tehtävissä. Hän jäi eläkkeelle Vantaan kaupunginjohtajan virasta.

Sosiaali- ja terveysministeriö kutsuu Uudenmaan erillisratkaisun selvityshenkilöksi kaupunkineuvos Kari Nenosen.

Sote-erillisratkaisun selvitystyö käynnistyi alueen kuntakuulemisella perjantaina Helsingissä. Uudenmaan alueen kuntien ja sote-toimijoiden edustajille järjestettyyn keskustelutilaisuuteen osallistui yhteensä noin 180 henkilöä.

Hallitusohjelman mukaan erillisratkaisu voi koskea koko Uudenmaan maakuntaa, Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten muodostamaa pääkaupunkiseutua tai Helsinkiä. Selvityksessä arvioidaan erillisratkaisun mahdollisuutta suhteessa sote-uudistuksen yleisiin linjauksiin ja perustuslain säännöksiin.

-Edessä ei ole helppo tehtävä, mutta hallitus on sitoutunut selvittämään sote-erillisratkaisua. Olen vakuuttunut, että aidolla kumppanuudella voidaan saada tulosta aikaan. Yhteistyötä, joustavuutta, sitoutumista ja ratkaisukeskeisyyttä tarvitaan, jotta paras mahdollinen ratkaisu löydetään, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa.

Kari Nenonen on toiminut Vantaan kaupunginjohtajana, Kuntaliiton varatoimitusjohtajana, Husin toimitusjohtajana sekä Oulun kaupunginjohtajana. Hän jäi eläkkeelle Vantaan kaupunginjohtajan tehtävästä maaliskuussa 2018.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ”LEX-RAUTAVAARA JA SASSIIN”
    Pitkien etäisyyksien kuntien kanta: SOTE uudistuksen vaikutuksia kansantalouteen ei ole arvioitu riittävästi. Kunnat ovat valmiita nostamaan esille harvaan asuttujen alueiden problematiikan, jopa erityislainsäädännön muodossa.

    ”Lex-Rautavaara” tarkoittaa sitä, että kuntalaisten peruspalveluja tulee tarkastella valtion ja kuntien palveluiden kokonaisuutena. Valtion palveluiden väheneminen pitkien etäisyyksien alueilla vaarantaa kuntalaisten perusturvallisuutta ja lisää kuntien palvelupaineita. Harvaan asutuilla alueilla on tärkeää turvata myös kuntalaisten asiointi tietoverkoissa, sillä sähköisten palvelujen merkityskorostuu edelleen tulevaisuudessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*