Kuvakaappaus Keusoten videolta
Itsemyötätunto ja armollisuus ovat keskeisessä roolissa Keusoten hyväksymis- ja omistautumisterapiasta ammentavilla videoilla. Kuvakaappaus Keusoten videolta.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusote on julkaissut korona-aiheisen videosarjan. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden tuottama Kohtaa korona -videosarja sisältää 13 lyhyttä videota, jotka tarjoavat apua koronakriisiin sekä aikaan sen jälkeen.

Keusoten palvelujohtaja Tiina Salminen kertoo, että ajatus videosarjasta syntyi huolestuttavasta yhteydenottojen pudotuksesta mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä perhepalveluiden piirissä.

– Korona-ajan alkuvaiheessa yhteydenottoja tuli vain noin puolet viime vuoden tasosta, vaikka tiedämme, etteivät ongelmat ole kadonneet mihinkään.

Nyt yhteydenottojen määrä on lähtenyt kipuamaan kohti normaalia. Apua ja tukea tarvitsevien määrä voi kuitenkin poikkeustilanteessa olla jopa aiempaa suurempi.

– Huolet eivät korona-aikana vähene. Olemme kontaktoineet paljon ihmisiä, jotka olivat jo valmiiksi palveluidemme piirissä. Niille, jotka eivät vielä ole asiakkaitamme, tämä videosarja on mahdollinen apu, Salminen kertoo.

Videosarja pohjautuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan. Videoiden tavoitteena on tarjota näkökulmia haasteelliseen aikaan ja niissä korostetaan erityisesti itsemyötätuntoa ja inhimillisyyttä. Salmisen mukaan videoilla pyritään muistuttamaan armollisuudesta itseä kohtaan.

– Kaikki huoli ja ahdistus ei tällä hetkellä välttämättä johdu siitä, että omat asiat olisivat menossa huonompaan suuntaan. Tavoitteena on antaa uskoa siihen, että tämä tilanne on ohimenevä, ja asiat tulevat parantumaan.

Videoita on julkaistu päivittäin 14. toukokuuta alkaen ja niiden teemat noudattelevat Kohtaa korona -otsikon kirjainten järjestystä. Tähän mennessä ilmestyneitä jaksoja ovat muun muassa Keskity siihen, mihin voit vaikuttaa, Ole armollinen itsellesi, Huomaa ajatuksesi ja tunteesi, Tuo huomiosi takaisin kehoosi, Anna tilaa ajatuksillesi ja tunteillesi sekä Arvot ja arvojen mukaiset teot.

Tähän saakka ilmestyneet sarjan videot katsottavissa täällä

Avatar
Anni Lindgren
anni.lindgren@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*