Maskisuositus tuli pääkaupunkijoukkoliikenteeseen jo elokuussa. Nyt maskin käyttöä suositellaan kaikissa kaupunkien palveluissa. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, liikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia astuen voimaan välittömästi tai viimeistään 1. lokakuuta 2020.

– Toivomme, että ihmiset ottavat laajentuneen maskisuosituksen pääkaupunkiseudulla vakavasti ja noudattavat sitä, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Näin saatamme säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja koulujen etäopetuksen, käyttöönotolta, toteavat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, kok., Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen yhteisessä tiedotteessa

Pääkaupunkiseudulla kaupunkien palveluissa asiakasturvallisuuden parantamiseksi toimintaa on mukautettu vähentämällä lähikontakteja mm. tilajärjestelyillä, suojaplekseillä, ryhmiä pienentämällä tai itsepalvelua lisäämällä. 

Kaupungin palvelujen asiakkaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Vähävaraiset voivat hakea ilmaisia maskeja kaupunkien maskijakelupisteistä.

Maskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

THL:n laajennettu kasvomaskisuositus on voimassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella, jossa koronavirus on kiihtymisvaiheessa.

Maanantaina THL:n koronakartta kertoi HUSin aluella olleen 540 koronatapausta viimeisten 14 vuorokauden aikana, kun edeltävänä 14 vuorokauden jaksona tapauksia oli 240.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*