Soten valinnanvapauskokeilun alueella asuvat jyväskyläläiset voivat kohta valita julkisen palvelun ja kolmen yksityisen tuottajan välillä. (Kuva: Ville Miettinen)

Jyväskylän sote-valinnanvapauskokeiluun ilmoittautui kolmas palveluntuottaja, kun Pihlajalinna jätti hakemuksen liittymisestä. Ennestään mukana ovat Mehiläinen ja Medics24. Jyväskylän perusturvapalvelujen pitää vielä hyväksyä hakemus.

Hakemus on määrä käsitellä vielä tällä viikolla. Käsittelyssä varmistetaan, että yritys täyttää asetetut ehdot, kertoo Jyväskylän valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen.

Kokeilu käsittää Jyväskylässä kolmen terveysaseman alueenasukkaat. Se käynnistyi helmikuussa. Tähän mennessä valinnanmahdollisuutta on käyttänyt 2 500 jyväskyläläistä.

Palveluntuottajahaku on jatkuva eli tuottajat voivat hakeutua mukaan kokeilukauden ajan. Kokeilu päättyy vuoden 2018 lopussa.

Kokeilussa asiakas sitoutuu valitsemaansa palveluntuottajaan kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan. Sen jälkeen hän voi ilman eri ilmoitusta jatkaa valitulla palveluntuottajalla. Uusi valinta tehdään, jos asiakas haluaa vaihtaa palveluntuottajaa tai palata takaisin kunnallisen terveysaseman asiakkaaksi.

Valinnanvapauskokeilussa Pihlajalinnan tarjoama palvelukokonaisuus kattaisi kokeilun ehtojen mukaisesti asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut.

Valintaan sisältyvät myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*