Koronarokotteiden saaminen apteekkimyyntiin on toivottu muutos, ministeriön tiedotteessa kerrotaan. Kuva: Pixabay

Tavoitteena on mahdollistaa koronarokotteiden myynti apteekeissa tulevana syksynä, sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa.

– Koronarokotteiden saaminen apteekkimyyntiin ja työterveyteen parantaa koronarokotteiden saatavuutta ja täydentää hyvinvointialueiden toteuttamaa ikääntyneiden ja riskiryhmien maksutonta rokottamista. Tämä toivottu muutos on yksi täydentävä keino, kun pyrimme sujuvoittamaan ensi syksyn rokotuskierrosta, ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo.

Laki valtiontakuusta koronarokotteen vakuuttamiseksi tuli voimaan 1.1.2021.

Lain mukaan valtioneuvosto voi myöntää valtiontakuun vakuutusyhtiön antamalle henkilövakuutukselle siltä osin kuin siitä korvataan koronavirusrokotteiden aiheuttamia henkilövahinkoja.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Valtio on aiemmin myöntänyt vakuutustakuun vuodelle 2024, joka kattaa vakuutusyhtiön lääkevahinkovakuutuksesta korvattavat koronavirusrokotteiden aiheuttamat henkilövahingot, jotka johtuvat Euroopan Unionin yhteishankintamekanismin kautta hankituista koronavirusrokotteista.

Takuun muuttaminen mahdollistaa sen, että Lääkevahinkovakuutusyhtiö voi vakuuttaa myös sellaiset henkilövahingot, jotka mahdollisesti aiheutuvat sellaisesta Suomessa laillisesti annetusta koronavirusrokotteesta, jota ei ole hankittu Euroopan Unionin yhteishankintamekanismin kautta.

STM:n tiedotteen mukaan valtiontakuun muuttaminen mahdollistaa koronavirusrokotteiden apteekkijakelun, jonka myötä koronavirusrokotteet ovat useampien henkilöiden saatavilla.

Valtion takausvastuun rahamäärää ei muuteta vakuutustakuuseen tehtävän täydennyksen yhteydessä. Vakuutusmäärä on omapidätyksen ja vakuutustakuun yhteismäärä, eli 30 miljoonaa euroa.

Lisäksi STM tiedottaa, että vakuutuskorvausten maksamisesta vahinkoa kärsineille vastaa aina vakuutusyhtiö.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*