Kymenlaakson keskussairaalaan remontoidaan tilat Kotkan terveydenhuoltoa varten. (Kuva: Ville Miettinen)

Kotkan kaupunginvaltuusto vahvisti maanantaina aiemmat periaatepäätökset siitä, että kaupungin terveydenhuolto ja eräitä sosiaalihuollon tehtäviä keskitetään Kymenlaakson keskussairaalaan.

Kaupungin terveydenhuolto siirtyy keskussairaalaan remontoitaviin tiloihin. Valtuusto hyväksyi maanantaina myös 17 miljoonan euron lainan myöntämisen remonttia varten.

Keskussairaalan remontin ja laajennuksen kokonaishinnaksi on arvioitu 137 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuuston päätös syntyi äänestyksen jälkeen lukemin 32-19, kun vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja keskustan edustajat vastustivat terveydenhuollon keskittämistä Careaan eivätkä halunneet myöntää Carea-Sairaalat Oy:n lainalle takausta.

Kotkalla on tällä hetkellä kolme terveysasemaa. Kotkan valtuusto teki periaatepäätöksen keskittämiseen vuosina 2015-2018 tähtäävästä mallista jo vuonna 2012.

Kaupungin palvelusstrategiassa todettiin tuolloin, että päivystystoiminta, terveysasemat, mielenterveyskeskus ja hammashoito siirtyisivät asteittain keskussairaalan yhteyteen ja tiettyjen kaupunginosien lähipalvelupisteissä toimisi lähinnä hoitajatason ennalta ehkäiseviä palveluja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*