Vantaalla alkaa pilottihanke maahanmuuttajien kotoutumisen kehittämiseksi. Hankkeen toteuttavat Vantaan kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Huhtikuussa alkavassa hankkeessa pyritään parantamaan maahanmuuttajien kotoutumista Vantaan Länsimäellä. Siinä testataan järjestöjen ja viranomaisten yhteistyötä kotouttamisessa lähiössä.

Uudenlaisia tuloksia odotetaan muun muassa sitä, että maahanmuuttajia lähestytään heidän omassa ympäristössään, kun viranomaiset jalkautuvat tarjoamaan neuvontaa. Sen arvellaan madaltavan kynnystä.

Tavoitteena on, että asukkaat tarttuvat tarjolla oleviin palveluihin. Samalla on määrä tunnistaa palvelujen välinputoajat. Hankkeessa TE-toimisto kokoaa tietoja lähiöalueen asukkaiden kotoutumisesta ja sen esteistä.

Myös Hakunilan kansainvälisen yhdistys osallistuu hankkeeseen.

Hankkeen takana on ympäristöministeriön asettama lähiöneuvottelukunta. Sen päämääräksi on määritelty vahvistaa eri toimijoiden sitoutumista lähiöiden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Neuvottelukunnan toimikausi kestää huhtikuun 2015 loppuun. Neuvottelukunnan loppuseminaari järjestetään neljäs maaliskuuta. Tuolloin eri hallinnonalat esittävät näkemyksiään lähiöiden kehittämisestä.

 

 

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*