Kouvolassa ei haluta heikentää soten lähipalveluja. (Kuva: Seppo Haavisto)

Kouvolan kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen järjestää sote-palvelujen kilpailuttamisen. Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen esitys voitti äänin 8−4 vastaehdotuksen, jossa sote-palvelut haluttiin järjestää julkisen sektorin toimintana ja mahdollisuudet yksityisen sektorin kanssa selvitetään.

Voittaneessa esityksessä sanotaan, että kaupungin ensisijaisena tavoitteena on alueen sote-palvelujen turvaaminen julkisena palveluna, mutta koska tavoitteen saavuttaminen on epävarmaa, on kilpailutus syytä käynnistää.

Taustalla ovat valtakunnallisen sote-valmistelun suunnitelmat, joiden mukaan Kouvolaan ei tulisi nykyisen laajuista päivystystoimintaa. Tekemällä sopimuksen yksityisen toimijan kanssa Kouvola turvaisi toiminnan jatkumisen sopimuskauden ajan valtion suunnitelmista riippumatta.

– Kokonaisuutena erikoissairaanhoidon vastaanottotoiminnan sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen jatkuminen Pohjois-Kymenlaaksossa on ensiarvoisen tärkeää väestön palvelutarpeen näkökulmasta, esittelytekstissä sanotaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Siinä muistutetaan, että lausunnolla olevien lakiluonnosten mukaan toimintaa ollaan keskittämässä voimakkaasti laajan päivystyksen sairaaloihin ja sairaanhoitopiirien keskussairaaloihin vaikka toisaalta tavoitteena on yhdenvertaiset palvelut.

Kymenlaakson kuntien kuntayhtymä Carea on esittänyt, että Kymenlaaksossa olisi yhteispäivystyksen pisteet Kotkassa ja Kouvolassa. Se ei olisi mahdollista, jos lausuntokierroksella oleva päivystysasetusluonnos hyväksytään sellaisenaan.

 

Edit: korjattu kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen nimi klo 10.16.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*