Kotkan keskussairaala on yksi niistä sairaaloista, joissa järjestetään tulevaisuudessa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys. Naapurikaupunki Kouvola sen sijaan saa pärjätä vähemmällä hoivalla.

Kouvolaa ei löydy lakiesityksestä laajan eikä suppeamman päivystyksen sairaaloiden joukosta. Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki on huolissaan siitä, kuinka kaupunkilaisten päivystysasiat jatkossa hoidetaan.

-Hallitus hakee päätöksillään parempaa tuottavuutta. Logistiikkakustannukset kuitenkin kasvavat 7 miljoonaa euroa vuodessa, kun meidän päivystysasiakkaita lähdetään kuskaamaan ambulansseilla Lahteen. Ja riittääkö muiden sairaaloiden kapasiteetti hoitaa Kouvolasta tulevat potilaat. Toivomme perusteellisempaa analyysia siitä, mihin ratkaisut perustuvat, ihmettelee Lauri Lamminmäki.

Kymenlaakson sairaala- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Careassa nähdään tulevaisuuden suunta selvänä. Kymenlaakson alueelle olisi haluttu päivystyssairaala laajemmilla valtuuksilla, mutta nyt on tyytyminen siihen, että Kotkassa on vuoden 2019 alusta lukien perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys.

-Tähän hallituksen linjaukseen olemme pettyneitä. Meidän pitää nyt vain jatkossa neuvotella erityisvastuualueen sisällä, kuinka asiat hoidetaan. Yhteistyössä suuntaudumme ehdottomasti HUS:n suuntaan, Carean toimitusjohtaja Annikki Niiranen vakuuttaa.

MainosKouvolan lääkäripäivystyksen täydelliseen lakkaamiseen Niiranen ei usko.

-Kouvolan asukasluku on kuitenkin sitä luokkaa, että sinne on järkevää järjestää akuuttilääketieteen päivystys myös tulevaisuudessa. Samoin pitää lisätä lääkäripäivystysaikoja iltaan ja viikonloppuun., Niiranen pohtii.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*