Kuntaliitto on kutsunut kuntien, kuntayhtymien ja vastuukuntien lastensuojelusta vastaavia viranhaltijoita jäseniksi valtakunnalliseen Lastensuojelun VoimaVaraVerkostoon.

Valtakunnallisen asiantuntijaverkoston on tarkoitus toimia tulevien lakiuudistusten toimeenpanon ja lasten ja perheiden palvelujen kehittämisen tukena.

Lähivuosina tulee voimaan useita lastensuojelutyötä koskettavia lakiuudistuksia. Sosiaalihuoltolain uudistus ja sen osana lastensuojelulain uudistus, perhehoitolain uudistus sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä koskeva uudistus ovat tulossa voimaan vuosina 2015–2017.

Kuntaliiton mukaan lakiuudistukset merkitsevät, että esimerkiksi palvelurakenteita ja lastensuojelun ja peruspalvelujen yhteistyötä on kehitettävä.

– Tässä kaikessa tarvitaan kuntien yhteistyötä ja kehittämisideoiden ja tiedon jakoa eri toimijoiden kesken. Monia hyviä asioita on jo saatu toimimaan kunnissa ja niitä on hyvää jakaa laajemminkin. Myös koulutusta ja uusia työvälineitä tarvitaan, Kuntaliitto tiedottaa.

Verkosto toimii Kuntaliiton sähköisessä työtilassa. Verkoston kautta välitetään tietoa ajankohtaisista lastensuojelua koskevista uudistuksista, tutkimuksista, uutiskirjeistä, ohjeistuksista ja kuntien omista innovaatioista lastensuojelupalvelujen saralla. Työtila tarjoaa myös keskustelupalstan jäsenille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*