Hanna Tainion mielestä 19 sotealuetta on liian paljon.

Kuntaliiton sote-asioista vastaava tuore varatoimitusjohtaja Hanna Tainio haluaa perustettaville sote-alueille tarpeeksi leveät hartiat.

-Hallituksen linjaama 19 sote-aluetta on ehdottomasti liian paljon. Alueilla pitää olla riittävä väestöpohja ja kantokyky. Minusta sopiva määrä uudistuksen pohjaksi on 10–12 aluetta, esittää Tainio.

Meneillään oleva sote-uudistus oli ratkaisevassa roolissa, kun Tainio pohti hakupapereiden lähettämistä Kuntaliittoon.

-Lähitulevaisuudessa sote-sektorilla tapahtuu paljon merkittäviä uudistuksia, joissa haluan olla mukana. Olen 30 vuotta työskennellyt alalla ja myös eduskunnassa olin mukana sote-uudistuksessa. Jos nyt ei tehdä mitään uudistuksia, niin kuntalaisten kannalta yhdenvertaisten palvelujen toteuttaminen on tulevaisuudessa mahdotonta, Tainio pohtii.

Hanna Tainio uskoo, että kunnille jää sote-uudistuksesta huolimatta merkittävä rooli suomalaisten arjessa.

-Sote vie merkittävän osan kuntien tehtävistä, mutta kunnilla tulee säilymään oma roolinsa.

Tällä erää hieman jumissa olevaa sote-uudistusta Hanna Tainio rakentaa asiakkaan vinkkelistä käsin.

-Ensin pitää saada päätettyä peruskehikko, johon muotoon uudistus perustetaan. Kun ylätason rakenne on selvillä, niin sen jälkeen on lähdettävä liikkeelle ruohonjuuritasolta ylöspäin asiakkaan ja potilaan näkökulma huomioiden, Hanna Tainio esittää.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hanna Tainio (sd ) käyttää tyypillistä poliittista retoriikkaa – uskokaa tai älkää sanoo:

    Erikoissairaanhoitoa järjestävien kuntayhtymien, sairaanhoitopiirien kantokyky ja väestöpohja on ollut ja tulee olemaan riittävä.

    Varsinkin kun sairaaloiden rahoitus siirtyy osittain tai kokonaan valtion progressiivisilla veroilla rahoitettavaksi. Nykyisillä kunnilla ja maakunnallisilla kuntayhtymillä menee oikein hyvin.

    Sosiaalidemokraattinen poliittinen suurkunta- ja sote-venkoilu ei auta Suomen kuntia millään tavalla. Opportunistisella SDP:llä on monta sotea sössitty perustuslain vastaisesti.

    Hanna Tainio:

    ”Hallituksen linjaama 19 sote-aluetta on ehdottomasti liian paljon. Alueilla pitää olla riittävä väestöpohja ja kantokyky. Minusta sopiva määrä uudistuksen pohjaksi on 10–12 aluetta, esittää Tainio.”

    Lukumäärä 10—12 on liian vähän perustuslain 121 § kannalta. Haluaako Kuntaliitto todella testata johtaja Tainion mallin perustuslakivaliokunnassa?

    Nykyisten sairaanhoitopiirien kuntayhtymien lukumäärä 20 on

    1) vähimmäismäärä perustuslain 121 §:n kannalta

    2) väestö- ja veropohja riittävä.

    VÄLIMÄEN MALLI

    Sosiaali- ja terveysministeriön ex-kansliapäällikön Kari Välimäen mielestä 20 sote-aluetta on erittäin sopiva määrä joka suhteessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä