Kotkan kaupunginjohtaja Henri Lindelöf on hämmentynyt Kouvolan päätöksestä olla osallistumatta Kymenlaakson keskussairaalan remonttiin, kirjoittaa torstain Kymen Sanomat.

Kouvolan kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti maanantaina, että Kouvola ei osallistu sairaalan peruskorjaukseen ja laajennukseen taloudellisten ja toiminnallisten riskien takia.

– Meillä ei ole edellytyksiä sitoutua investointiin, koska koko sote-palvelujen toteuttaminen, rahoitus ja hallinto ovat auki, Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki sanoo.

Lindelöf ei ymmärrä Kouvolan ratkaisun tarkoitusta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Onko Kouvola pysyvämminkin irtautumassa keskussairaalasta? Jos näin on, päätöksellä voi olla dramaattisia vaikutuksia erikoissairaanhoitoon Kymenlaaksossa, Lindelöf sanoo.

Lamminmäen mukaan päätös ei vaikuta kouvolalaisten mahdollisuuksiin saada erikoissairaanhoidon palveluja.

– Päätöksentekijät sekä kansallisella että paikallisella tasolla pitävät huolta siitä, että kansalaiset saavat palvelunsa tavalla tai toisella, Lamminmäki uskoo.

Kotka ja Kouvola ovat sopineet, että kaupunkien johdot yhdessä valmistelevat lausuntoa sote-uudistuksesta Kymenlaaksossa.

Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea on asettanut keskussairaalan hintakatoksi 140 miljoonaa euroa. Investoinnin rahoittava ja toteuttava erillinen kiinteistöyhtiö on jo aloittanut toimintansa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*