Ilmakuva Savonlinnan keskussairaalsta
kuva: Sosteri
Sosterin lääkärit haluavat, että kuntayhtymä yhdistyy Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin.

Itä-Suomen sairaanhoitopiirin eli Sosterin lääkärit pitävät parhaana, että Sosteri ottaa yhteistyösuunnakseen Kuopion ja yhdistyy Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin.

Lääkärien mukaan Kuopion yliopistollinen sairaala pystyy selvitetyistä vaihtoehdoista parhaiten turvaamaan Savonlinnan keskussairaalan toiminnan jatkumisen myös tulevaisuudessa.

– Sillä on yliopistosairaalana palveluvalikoimassa lähes kaikki se hoito, mitä emme pysty täällä toteuttamaan, pois lukien elinsiirrot ja muut valtakunnallisesti keskitetyt hoidot. Ostopalvelumme suuntautuvat jo nyt pääosin KYS:aan eikä mikään muu toimintamalli tule tätä vähentämään, pikemminkin päinvastoin, lääkärit toteavat maanantaina antamassaan kannanotossa.

Lääkärit toteavat, että Savonlinnan keskussairaalalla ja KYS:llä on
jo vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä ja olemassa olevat, toimivat hoitoketjut. Sairaaloilla on myös yhteisiä kumppanuuslääkärivirkoja.

– Rekrytoiminen on jo nyt suuri haaste ja lähivuosina eläkeiän saavuttaa suuri joukko lääkäreitä. Parhaat mahdollisuudet rekrytointiongelmasta selviämiseen tuo yhdistyminen KYS:n kanssa, muuttumalla osaksi yliopistosairaalaa, joka on työnantajana sairaalalääkärikunnalle yksityistä houkuttelevampi vaihtoehto.

Sosterin hallitus päätti kesäkuussa käynnistää selvityksen, voisivatko Sosterin jäsenkunnat liittyä erikoissairaanhoidon osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin jäseniksi.

Maaliskuussa Sosteri päätti käynnistää erikoissairaanhoidon ulkoistuksen, mutta suuntaaminen kohti Pohjois-Savoa on ajamassa ulkoistuksen ohi. Sosterin hallitus käsittelee ulkoistussuunnitelmien keskeyttämistä keskiviikkona.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Joroisten ja Heinäveden kunnat vaihtoivat valtioneuvoston päätöksellä jo maakuntaa 1.1.2021 alkaen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*